Barnvagnskungen

KÖPVILLKOR

 

Priser:

Samtliga priser är inkl moms (25%), där du kan betala med SEK. Vi försöker göra det lätt för dig som kund och erbjuder fri frakt på alla ordrar över 500 SEK. På ordrar under 500 SEK debiteras fraktkostnad, som styrs av varans volym och vikt. Ihopsättning av varorna ingår ej i priset. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar från leverantören.

Åldersgräns vid köp:

Om du är under 18 år måste din målsman godkänna beställningen. För privatkonsumenter gäller konsumentköplagen samt distansavtalslagen, som även innefattar skydd för säljföretaget.  Mer information om detta finns på Konsumentverkets hemsida www.kov.se.

Orderbekräftelse:

När vi mottagit din beställning skickar vi dig en bekräftelse till din e-post med information om din beställning. Detta är en värdehandling och gäller som garantibevis och som skall sparas. Skriva gärna ut den. Om ni inte får detta mail, eller om något inte stämmer, är det viktigt att ni kontaktar oss snarast. Fel mailadress kan t ex innebära att informationen inte kommer fram. Ha då gärna ordernr till hands.

Leverans/Leveranstid:

Oftast så körs din beställning direkt till dig via Posten eller Schenker.  Beroende på vart man bor, så kan man få hämta ut det på sitt närmaste utlämningsställe. Man blir då kontaktad antingen via telefon eller via hemskickad avi. Normal leveranstid är cirka 2-6 veckor.

Garanti och Reklamationer:

Obs vid retur: Kontakta oss innan du returnerar varan!

Samtliga produkter har 1 års garanti enligt Konsumentköplagen.

Ångerrätten gäller enligt nämnda lag endast om varan och dess orginalförpackning kan återlämnas i oförändrat skick, och produkten får ej vara använd. Returfrakt bekostas av köparen. Produktgarantin täcker endast ursprungliga fel, alltså fabrikationsfel som fanns på produkten vid leveransen. Fabrikationsfel skall konstateras. Produktgarantin gäller inte om vi inte kan hitta något fel på produkten eller om du själv har orsakat skadan, vid handhavandefel, felinställd produkt eller vid fel som uppstått pga egen förändring av produktens funktion och utseende som ombyggnation, uppgradering eller annan konfigurering av produkten. Ej heller vid förslitningsskador. Garantibevis krävs.

Transportskada:

Upptäcker du skador på paketet skall du i första hand omedelbart anmäla detta till postkontoret eller till transportören och göra en skadeanmälan. Om du inte upptäcker skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering,  skall du även då omedelbart kontakta dem för en skadeanmälan. Om problem eller annat, ber vi dig maila oss så snabbt som möjligt efter att skadan upptäckts för  hantering av ärendet. Den skadade produkten får inte användas och du måste även behålla produktens emballage, så att hela paketet och varan kan besiktigas vid handläggning av skadeärendet.

Ångerrätt

Som kund har du alltid 14 dagars ångerrätt enligt lagen om distansavtal efter det du tagit emot varan. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom 14 dagar ifrån det att varan mottagits.

Ångerrätten gäller enligt nämnda lag, endast om produkten inte är använd, returneras i oförändrat skick samt i originalförpackning med tillhörande emballage. Returfrakten bekostas av köparen. Du får alltså  inte ha använt produkten, men har enligt lag rätt att hantera varan (inomhus) i den mån det krävs för att kunna säkerställa dess egenskaper och funktioner. Vid utnyttjande av ångerrätten, har vi rätt att göra avdrag som motsvarar den värdeminskning som uppstått till följd av att kund har hanterat varan i större omfattning än som varit nödvändigt för att fastställa egenskaper och/eller funktioner. Denna värdeminskning bedöms från fall till fall. 

Du betalar själv returfrakten, och ansvarar även för om produkten skadas eller kommer bort under frakt.

För återbetalning: Ange postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer.

Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.

Outlöst försändelse:

För Paket som ej hämtats ut, och som går i retur, debiteras vår verkliga fraktkostnad för tur och retur, även vår leverantörs eventuella kostnadskrav, och en administrativ kostnad på 300 kr.

Detta gäller även avbokad order, efter det att varorna blivit tillverkade/sända.

Förlossningsgaranti:

Vi erbjuder förlossningsgaranti vid köp av barnvagn, på så sätt att kan du beställa din barnvagn i god tid, och vid eventuella komplikationer så har du full returrätt upp till 14 dagar.  Vagnen skall då vara oanvänd och skickas tillbaka i sin orginalförpackning. Kopia på läkarintyg krävs. Returfrakt bekostas av köparen.

Falska beställningar:

Alla falska ordrar polisanmäls. För att minimera risken för falska ordrar, loggar vi IP adress samt ISP vid varje beställningstillfälle.

Beställningar utomlands:

Vi skickar även barnvagnar utanför Sverige, som till Danmark, Tyskland och Finland. Vi kan ej skicka till Norge.

Kundservice:

Vi på BarnvagnsKungen strävar efter att hålla nere våra omkostnader för att på så sätt kunna erbjuda konkurrenskraftiga priser på våra produkter till dig som kund. Detta innebär att vi inte har någon telefonsupport. Vi hanterar all kundservice via e-post och svarar oftast omgående. Dock inom 48 timmar.

Produktinformation:

Vi gör vårt bästa för att informationen om varorna skall stämma, men ibland blir det fel. Vi reserverar oss därför mot felskrivningar.

Betalningsalternativ:

Du kan betala med faktura via Klarna, kortbetalning via Payson eller betala in på vårt Bankgiro.

Banköverföring BG:

Du betalar i förskott till vårt bankgiro. Det tar ca 1-2 bankdagar från att du gjort din betalning, till det att vi ser den, vilket alltså försenar leveransen något jämfört med övriga betalsätt.

Betal-/kreditkort:

Via Payson kan du betala med Visa och Mastercard.

Vår integritetspolicy, användande av cookies och hantering av personuppgifter:

För att läsa om detta, se under rubriken ”Information” längst ned på websidan.

 

 


Allt material på denna websida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.


Left Menu Icon
Logo Header Menu